Wednesday, December 3, 2008

NORMAL….


“Shawn, esok aku masuk lambat sikit, nak pi hospital”

Pada tanggal 3 Disember 2008 yang lalu, saya dikehendaki pergi ke HTAR Klang untuk berjumpa dengan doctor bagi membincangkan keputusan ujian Ultra Sound penyakit batu karang saya pada bulan lepas. Semasa dalam perjalanan hati berdebar, mana la tau kalau kena operate. Pelan-pelan bawak moto, sampai la kat hospital. Seperti biasa kena tunggu giliran yang lama. Dekat 1 ½ jam la jugak. Kemudian nombor dipanggil. Bila duduk ja, doktor terus meneliti butiran yang ada dikertas laporan. Semunya short form. Tak paham. Tunggu penjelasan jela. Alhamdulillah, keputusan ultrasound saya normal. Tak la kena operate. Tapi bulan dua nanti kena datang balik buat secondary check-up.

Dalam pada itu, saya ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada En. Hisyam Che Mat. Mungkin ini kerana berkat keberkesanan minum air lobak putih. Memang kalau kata ubat tu tak sedap, tapi ianya mujarab. Saya turut bersyukur ke hadrat Ilahi kerana menyembuhkan dan menjauhkan hamba-Nya ini dari penyakit. Terima kasih juga kepada rakan-rakan yang lain yang sebelum ini memberi nasihat kepada saya.

3 comments:

perjalanan said...

alhamdulillah...
jaga kesihatan bro...
hang tu dh tua, hehe...


salam perjalanan...

moncet said...

kurangkan merokok

-*EmiKo NoMiYa*- said...

jaga kesihatan..prevention is better than cure