Wednesday, April 1, 2009

APRIL FOOL

Hari ini 1 April 2009. Setiap kali pada tarikh ini, akan ada individu yang akan cuba mengenakan seseorang. Tak kisahlah dalam apa jua cara dan method yang digunakan sama ada secara terus ataupun menggunakan teknologi terkini, asalkan ada orang yang terkena. Tetapi, pernahkah individu itu terpikir kesan dari perbuatannya sendiri? Andai kata apa yang dibuat, diperkatakan atau disebarkan hari ini, bakal berlaku pada masa hadapan, adakah individu yang pernah terkena ini akan percaya? Pisang takkan berbuah dua kali.
Tambahan pula jika ianya berkaitan dengan nyawa. Bayangkanlah....
Oleh yang demikian, sebelum membuat atau bertindak sesuatu, pikirlah betul-betul. "Think Out Of Box"
Renung-renungkanlah.......

7 comments:

monces said...

ehem..

wegreentheearth said...

ehem juga....

Penjengok-Penjengok Tegar said...

Mungkin kita juga tidak pernah berfikir ibarat bermain mercun tidak memikirkan safety dan nasihat orang lain....
Ada yang luka kaki, belakang badan berdarah, betis luka teruk dan tidak dilupakan peralatan individu lain yang koyak dan rosak.
Mungkin ini perlu direnungkan bila setiap kali ada mercun dan bukan masa April Fool. Cakap Tak Guna Tembak Tak Kena La Kot. Mari kita terjah..

Cheers...

teamtact said...

Hai... lanun..lanun...

Apa crita mercun plak ni..... Kalau tak boleh main mercun p la main pim pong ka...main badminton ka.... kalau nak safety lagi main catur....

Penjengok-Penjengok Tegar said...

Itulah yang diibaratkan seperti bermain mercun, main ping pong atau catur hanya sorang dua terlibat, paling kuat pun 4 orang terlibat kalau main double.
Kalau diibaratkan seperti bermain mercun orang yang tak terlibat jugak menjadi mangsa hasil keseronokan orang lain...... Tidak terkecuali mungkin ada yang hilang punca pencarian....
Itulah kisah seperti DIIBARATKAN..

Lanun Lanun Jugak, Hidup Hanya Sekali....

Cheers....

teamtact said...

ok....

lepas ni ngan ppt kita jangan main mercun.... hehehe...

p main jongkang jongket la.... kat tasik titiwangsa... ramai sikit boleh main... tapi ppt kena pair ngan teamTACT la.... kalau dgn wgte, ppt dok bawah je la....

[moncet] said...

lalala...