Sunday, July 5, 2009

SCHOOL HIGH-HIGH, BUT STILL STUPID...

"Honnnnnnn, hon hon hon....... Sapa punya kereta ni woi, tak dak otak ka parking macam ni? orang nak keluar pun tak boleh, nak pi keja ni woi. Honnnnnn, hon hon hon....."
Kejadian sebegini sudah banyak kali saya lihat. Kalau dah duduk rumah flat tu, kena la bertimbang rasa dan bijak sikit berfikir tu. Jangan la dok parking sesuka hati sampai menyekat laluan dan menghalang kenderaan lain. Kalau yang alert bila dipanggil tu tak pa, ni jenis yang tak reti bahasa dan pekak badak.
Pagi tadi saya dikejutkan dengan satu panggilan seorang rakan. Katanya ada satu kereta Gen 2 block keretanya. Tak leh kuar gi keje. Dekat sejam jugak dok hon. Tuan kereta tak turun-turun ubah. Senang cerita, terpaksalah pecahkan cermin kereta tu. Pastu tinggalkan nota.
"Harap Maaf, kereta anda mem'blok' kereta saya". Harap-harap dia berhati-hati la lain kali.
p/s: Rasa bersalah pun ada, tapi benda dah jadi...

3 comments:

perjalanan said...

selamba btoi hang pecahkan cermin dia, huhu...


salam perjalanan...

c....k....... said...

huhu.. thanx my hero....

Apize said...

perkara yang sama berlaku kat kawasan flat rumah sewa aku ler..hampir setiap hari..hon2 sampai berjam-jam..kesian plak kat orang tu nak gi kerja..kalau ade emergency plak camne...dah tau parking macam tu,handbrake tu release la..baru boleh tolak..tapi sengal gak.. aku pun terfikir kalau benda tu jadi kat aku, aku pecah gak la cermin kereta dia..nampaknya dah ada orang buat..hahaha