Friday, August 21, 2009

PENGUMUMAN......

Penyimpan Mohor2 Besaq...Yang Besaq Kepala, dengan ini mengisyhtiharkan bahawa PUBLIC HOLIDAYS untuk semua ... untuk sebulan (No Overtime!! and No Replacement!!!). Maka dengan ini ingin diberikan sedikit pesanan kepada MANUSIA :
- Kalau dok beratur panjang di Kedai Mamak di waktu puncak, bukan yang suruh!!!
- Kalau ada Runner dok tolong beli bekalan, memang tak dak kena mengena dgn !!!
- Kalau tak reti2 nak buat amal ibadat, bukan yang dok bagi hampa MALAS tau!!!
- Kalau dok pakai terdedah sana-sini, bukan yang suruh dan bukan yang suruh tengok..!!!
- Kalau dok pi berkepit sana-sini dengan marka siang malam, bukan yang bagi line!!!
- Kalau dok boros sangat shopping raya, bukan yang suruh!!!
- Kalau dok tak habis2 mengata orang, bukan yang bagi idea!!!
- Kalau tak habis2 dok berdengki kat orang, memang bukan yang dok cucuk!!!
Maka MANUSIA, ambillah peluang ini untuk UPGRADE kan diri anda, KENALI lah diri anda, BERBUAT BAIK lah dan SUCI kanlah diri anda. Kumpulkanlah pahala sebanyak mungkin.....Renungkanlah.....Adakah masa ini yang paling sesuai untuk BERUBAH atau Anda masih menunggu!!!!...Tunggu sapa lagi.....Jangan lupa bayar Zakat Fitrah tau!!!.....Ada juga yg dok merungut zakat mahal .....Ini pun tak dak kena mengena dgn tau!!..... Tolonglah Manusia ooiii.......Kalau semua dah beriman dan ikut jalan yang benar...kami punya kerja pun kurangla sikit....Kami pun dah letih Overtime....
Akhir kata - SELAMAT BERPUASA Dan BERIBADAT.....
We will be back to office after Ramadhan ....he..he
.