Saturday, October 11, 2008

HILANG….

‘semalam aku bukak aku letak kat atas laptop, pastu aku pakai balik. Pastu aku pi mandi aku bukak, lepas mandi terus aku keluaq. Sampai kat opis aku dok gelintey jari baru aku perasan tak dak’


Itu lah yang bermain difikiran semasa saya baru sedar yang saya tidak memakai cincin semalam. Adoiyai, dah lama saya pakai cincin tu. Dah lebih 4 tahun. Bukan apa, cincin tu ada sejarahnya. Cincin itu adalah pemberian arwah kawan saya yang telah meninggal dunia. Saya pernah menceritakan tentangnya dalam post yang terdahulu. Yang maut dalam kemalangan di Highway KESAS tu. Cincin itulah sebenarnya adalah hasil rampasan ayah arwah kawan saya Cikgu Abu Kassim yang menjadi guru disiplin di Sekolah Menengah King Edward Taiping. Arwah memberikan saya cincin itu semasa kami sama-sama menjalani praktikal di Jerejak Resort and Spa semasa Pengajian Diploma dahulu. Kat bahagian dalam cincin tu ada saya ukirkan nama. Tapi simple saja.



Sekarang dok rasa len macam bila tak pakai cincin tu. Ni yang nak kena cari pengganti. Kena cari yang baru. Adoiyai.......
.
.

13 comments:

yazilahyazir said...

cube cari betul2..
salah letak tu kot...
ada la tu tersembunyi kat mana2...

-h a n i- said...

nnti aku bg cincin kawin kite ye..
sabar ye..hehehehe

freehours... said...

salam...
ha'a cube cari betul2 cincin tu mesti ade...

Lennyek said...

ade la tu kt umh..g cari btul2..jgn cri pkai hidung plk..

erm...bckground cntik!

perjalanan said...

smeagol dh ambik lord of the ring ko tuh, haha...


salam perjalanan...

FoO dA fIrSt#1 said...

dah cari....
selongkar abih dah...
tak jumpa jugak...

aboy said...

Buah hati pun kena cari bro..=)...jangan cari cincin untuk hang je..=)..nanti leh cari sesama cincin..=)

Chiayou2

nomiey 08 said...

cube cari dalam hati ade tak cincin tu..

~wani m~ said...

betol3..cari dlu cincin 2...mane tau mase cari 2 ngah koya sbb 2 xjumpe kot..heee...jgn marah yek..=D..

freehours... said...

SALAM KEPADA SEMUA AHLI PERLU, ALUMNI DAN SEMUA YANG DIHORMATI,
PERSATUAN PEMBIMBING REKREASI LUAR UITM AKAN MENGADAKAN KURSUS FIRST AID DAN C.P.R KEMUNGKINAN
PADA: 25 OKTOBER 2008 ATAU SELEPAS FINAL EXAM.
BAYARAN: RM60 SEORANG.
TEMPAT: FAKULTI SAINS SUKAN DAN REKREASI.
KEPADA SESIAPA YANG BERMINAT SILA HUBUNGI:

ECAH : 017 248 4513
SOFWAN: 0176749900
SELEWAT2NYA: 19 OKTOBER 2008 / A.S.A.P

TQ..

Rindu Alam Indah said...

hang pakai kat jari telunjuk..mmg la hilang..Allah 2 syg kt hang..die xmau hang terus berdosa tanpa sedar..
cam ustad plak..huhu

perjalanan said...

eh, dosa ke om...bgtau la hukum pakai cncin kt jari tlunjuk tu...aku x tau...


salam perjalanan...

Rindu Alam Indah said...

hukum nya haram..golongan org yg pakai cincin di jari telunjuk adalah golongan homoseksual..nauzubillah..cerita ni berlaku pada zaman nabi..(nabi apa xpasti..nt aku check semula)
lagi 2 jari tengah dan ibu jari..tp cerita nya aku xpasti..
wallahualam..